"Ignorar a los pobres es despreciar a Dios" Francisco

lunes, 5 de octubre de 2015

A PROPÒSIT DE LES PROPOSTES DEL CERCLE D’EMPRESARIS

La crisi sistèmica de l’economia que patim, uns més que altres que tot hi ha que dir-ho, està possibilitant que alguns personatges de l’alt món empresarial destapen la seua vertadera imatge, eixa que abans de la crisi no s’atrevien a palesar, però que ara que sembla que hi ha via lliure per a soltar tot allò que cadascú porta dintre del seu més íntim, ho diuen sense el mínim de prudència que la dramàtica situació per la que passen moltes persones requereix.

L’última ocurrència ve de l’anomenat Cercle d’Empresaris i no és altra que proposar “educar que ningú done per fet que tindrà pensió”, la qual cosa ja de per si en té poca gràcia, però ens deixa bocabadats quan ens assabentem que tal tasca “educativa” en té com a finalitat que ens conscienciem de “la nostra corresponsabilitat envers l’Estat del Benestar” La “castanya” és de tals proporcions que, de no ser que ja estem avisats des de fa temps, podria provocar en alguns un infart o cosa semblant.

Té raó el magnate americà Warren Buffett quan diu que “sí existeix la lluita de classes i, a més,  estem guanyant-la nosaltres”. Els que venim d’una altra cultura social i política ens hem deixat embaucar per cants de sirena i hem abandonat conceptes que, erròniament,  creiem superats per la realitat, però que gràcies a persones com els integrants del Cercle d’Empresaris, necessitem imperiosamente recuperar.

Per què, suposant que hem d’entrar en una etapa educativa com diuen els grans empresaris, no comencem a educar-nos en la conveniència de que els grans mitjans de producció estiguen en mans públiques i no en mans privades? Per què no educar-nos en la idea de prescindir dels grans empresaris a la vista de què, a més de crear menys ocupació que la mitjana i xicoteta empresa, sols aprofiten per a llançar idees desestabilitzadores i desanimants per a les persones  més xafades per la crisi?


Naturalment que aquesta reflexió no va en contra de la mitjana i petita empresa, que com hem afirmat abans són  precisamente les que més ocupació creen. Sols que, si ens eduquem en aquesta nova manera  de veure les coses, conseguiríem dos efectes colaterals, ambdós molt beneficiosos.

El primer seria alliberar-nos d’una classe empresarial que sembla que en lloc de proposar solucions per a tots solament fa propostes encaminades a perpetuar els seus privilegis.

El segon, i no menys important, és que amb aquesta nova forma educativa i mentalitzadora igual erradicàvem per a sempre la plaga de la corrupció. Perque tots critiquem, i amb raó, als polítics corruptes, però amb molta freqüència oblidem que on hi ha un corrupte necessàriament hi ha un corruptor.

I ahí sí, no fa falta ninguna educació especial, tots sabem qui són i on estan els corruptors.

Pepe Carmona
HOAC Guardamar del Segura

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...